Minden más

12 kedvenc könyv a Könyvmolyképző raktárvásárából

Az utóbbi 1-2 évben nagyon felkapott lett a Könyvmolyképző raktárvására, amit néhány havonta rendez meg a kiadó. Volt ennek már több könyvesbolti helyszíne is, de egy idő után online is a részesei lehettünk. A webshop most is elképesztő akciókkal várja az olvasókat, akár 90%-kal olcsóbban kaparinthatunk meg régóta vágyott köteteket. Személy szerint én már sokszor elcsábultam, rengeteg könyvet szereztem meg hihetetlen áron. Most bár visszafogtam magam, és úgy döntöttem, nem veszek semmit, azért nem bírtam megállni, hogy átnézzem a kínálatot. Ebből állítottam most nektek össze egy válogatást. Íme az a 12 könyv illetve sorozat, amiket én már elolvastam és nagyon nagyon szerettem a most akciós könyvek közül. Bátran ajánlom nektek mindet. 🙂

Az akció 2021. április 19. éjfélig él.

1. Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat

Azt hiszem, a filmek által most már még inkább ismertté vált a sorozat. Nem találkoztam még ennyire cuki történettel. Tökéletes választás, ha egy kicsit tinisebb hangulatú, nagyon szívet melengető olvasási élményre vágysz.

2. Diana Gabaldon: Outlander sorozat

Az első történelmi romantikus könyvem, de biztos, hogy nem az utolsó. A sorozat igen terjedelmes, így még csak az első kötetet olvastam, de mindenképpen szeretném folytatni. Egy korántsem mindennapi történet, ami elkalauzol a Skót Felföld 18. századi történéseibe. Vigyázat, Jamie Fraser könnyen elrabolhatja a szívedet!

3. Susannah Cahalan: Lángoló agy

Ez a kötet az egyik oka annak, amiért egyre jobban szeretem az igaz történetet feldolgozó könyveket. Kétségtelenül megrázó, hiszen Susannah Cahalan maga meséli el, hogy hogyan vesztette el egyik napról a másikra önmagát egy olyan autoimmun kór miatt, melynek során a szervezet megtámadja az agyat.

4. K. A. Tucker: Tíz apró lélegzet sorozat

Történet egy lányról, akinek egy súlyos tragédia következtében nagyon nehéz újra önmagára találnia és igazán élnie. Ez a könyv nagyon különleges volt számomra, hiszen nem csak egy egyszerű szerelmi történet, annál sokkal több. Gyász, szerelem, megbocsátás.

5. Simone Elkeles: Tökéletes kémia sorozat

A gimis éveim egyik nagy kedvence volt ez a sorozat, az első résszel az élen. Egy igazán szexi szerelmi történet, ahol bár izgalomban sincs hiány, helyet kapnak mélyeb témák is, mint a feltétel nélküli szeretet, elfogadás és a család.

6. Stephenie Perkins: Anna és a francia csók sorozat

Az Anna és a francia csók azonnal megvett magának, annyira édes, szerelemmel teli történet. Franciaország mind a három kötetben központi helyszín, így nem csak a romantikus műfaj kedvelőinek, de az ország szerelmeseinek is nagyon tudom ajánlani.

7. Kelley Armstrong: A sötét erő trilógia

Talán kevesebben ismerik, de nekem a tinikorom egyik legkülönlegesebb fantasy élménye volt. A fiatalabb szereplők miatt alapvetően nem kapunk sok romantikát, aminek én kifejezetten örültem ebben az esetben. Sokkal fontosabb szerepe van ebben a történetben a barátságnak és az összetartásnak. Nagyon izgalmas és egyedi sztori szellemekkel, vérfarkasokkal. 🙂

8. Tammara Webber: A szív körvonalai sorozat

Ismét az egyik kedvenc romantikus könyvem, aminek már az egyetemi évek adják az alapját. Egy komolyabb hangvételű regény, ahol a nehéz családi háttér  is szerepet kap. Számomra nagyon különlegesen megírt, érzelmekkel teli történet volt.

9. Helena Silence: Enigma sorozat

Ez a könyv a magyar írók könyveivel való találkozásom egyik meghatározó pontja volt. A romantika és fantasy elemeit ötvöző történet számomra igen egyedi élményt adott, és ez volt az a könyv, aminek az olvasása közben a természet közelsége miatt a teljes szabadság érzése töltött el. A 2. részt még nem sikerült elolvasnom – ha jól tudom, az jóval komorabb és krimisebb hangulatot kapott -, viszont alig várom, hogy újra a világ részese lehessek.

10. Benina: Bíborhajú sorozat

A Bíborhajú első része az Alkonyat után a legnagyobb rajongást kiváltó fantasy könyv volt a számomra. Az imádott romantikus szál mellett egy annyira izgalmas és különleges cselekményt kaptam, hogy egyszerűn nem tudtam letenni. A boszorkák világával az írónő engem teljesen megvett magának. Bár a 2. résszel kapcsolatban kevésbé pozitív emlékeim vannak, azóta is tervezem az újraolvasást és a maradék kötetek elolvasását is.

11. Scott Westerfeld: Csúfok sorozat

A legeslegegyedibb világ, amivel valaha találkoztam olvasásaim során. Imádtam az alapötletet és az egész történet kalandos hangulatát, ráadásul nagyon komoly mondanivalója van. Annyira izgalmas volt, és egyszerűen nem tudok megszabadulni az érzéstől, hogy milyen lehet légdászkán repülni. Nagyon sajnálom, hogy ilyen kevesen ismerik a könyveket, de ez talán majd a sorozat megjelenésével meg fog változni. Kíváncsian várom, remélem, nem rontják el.

12. Stephenie Meyer: Twilight sorozat

Az Alkonyat biztos, hogy kapott hideget is, meleget is, de biztos, hogy rengeteg emberrel szerettette meg az  olvasást. Nekem ez volt az első könyv, ami totális rajongást váltott ki. Azt az élményt, amit 12-14 éves énemnek nyújtott, sosem fogom elfelejteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük