Értékelések,  Könyvek

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean (A fiúknak, akiket valaha szerettem 3.)

Lara Jean a legjobb végzős évét tölti. És még annyi minden áll előtte: egy osztálykirándulás New Yorkba; a végzősbál a barátjával, Peterrel; egy tengerparti hét a ballagás után. Aztán átköltöznek az egyetemre, ami elég közel esik az otthonához ahhoz, hogy hétvégenként hazaugorjon csokidarabos kekszet sütni.

Az élet nem is lehetne ennél tökéletesebb!

Legalábbis Lara Jean így gondolja… egészen addig, amíg váratlan híreket nem kap.

Most a lánynak, aki fél minden változástól, újra kell gondolnia a terveit. De ha a szív és az ész két különböző dolgot súg, melyikre érdemes hallgatni?

A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat nem csak top helyezett a New York Times sikerlistáján, de már tévésorozatban is hódít!
Íme a trilógia meglepetés lezárása!
Lara Jean levélíró napjai folytatódnak ebben a magával ragadó történetben.

Légy részese örömeinek!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2018 (eredeti angol: 2017)

Fordította: Benedek Dorottya

Oldalszám: 336

Kor: 14 éves kortól ajánlom

Kiadói sorozatnév: Vörös pöttyös

Moly százalék: 86% (404 értékelés alapján)

Sorozatrészek:

  • 1. A fiúknak, akiket valaha szerettem
  • 2. Utóirat: Még mindig szeretlek
  • 3. Örökkön örökké: Lara Jean
Értékelésem

A kicsit gyengébb második rész után azért még mindig nagy lelkesedéssel vágtam bele ebbe a részbe, hiszen nagyon kíváncsi voltam, milyen lezárást kap Lara Jean és Peter története.

Már az első fejezetek után éreztem, hogy ez egy sokkal komolyabb hangvételű kötet lesz az előzőekhez képest. Ebben a korszakban, a gimis évek végén ugyanis mindenkinek az egyik legnagyobb és legnehezebb döntést kell meghoznia az életében. A továbbtanulás témája az egész könyvet végigkíséri, és együtt izgulhatunk Lara Jean-nel, hogy hova is nyer majd felvételt.

Ez persze újabb bonyodalmakat hoz a lány magánéletébe, hiszen nem csak magára, hanem barátjára, Peter-re is gondolnia kell. Ha valaki kapcsolatban él a gimi alatt, amit utána is folytatni szeretne, mindig felmerül a kérdés, hogy hogyan is fog működni a dolog. Egy városba kellene költözni, netán ugyanazt a főiskolát/egyetemet választani, vagy adni egy esélyt a távkapcsolatnak? De túl fogja-e mindezt élni a kapcsolat? Hiszen akárhogy is, mindenféleképpen nagy változások jönnek életünkbe, amiket sokszor nehéz megpróbáltatásként élünk meg.

Nem mondom, hogy tökéletes volt a könyv. A dráma néhol egy kicsit megint csak sok volt, de… nagyon tetszett, amilyen témákat feszegetett és végül sokkal jobban megérintett, mint arra az elején számítottam volna. A jövőnkről kialakított kép korántsem mindig olyan tiszta, és nem látjuk élesen magunk előtt. A felnőtté válás kezdete ez a kötet. A felvételi eredményre való idegtépő várakozás, aztán amikor magunk se tudjuk, milyen eredménynek örülnénk és minek nem… az esetleges csalódás és újra talpra állás… Ezek mind-mind később is az életünk részévé válnak, azonban nem könnyű ebbe belecsöppenni és hozzászokni, de az biztos, hogy minden egyes alkalom után erősebbé válunk tőle. Nemrég voltam én is ebben a szakaszban, ahol most Lara Jean, ezért nekem ez az egész még mindig nagyon erős érzelmeket tudott kiváltani.

A másik vonal, ami nekem sokat jelentett, az a Dr. Covey és Trina kapcsolatának alakulása. Ez a történet ugyanis végig nagyon családközpontú volt, és imádtam a Song család apukáját. A feleségén történő továbblépés azonban nagyon nehéznek bizonyult. Ezt az írónő nagyon szépen adagolta nekünk, és végül nagyon örültem, ahogy Trinával egymásra találtak. Imádtam azt a bizonyos jelenetet a harmadik részben (kérlek erősítsetek meg, hogy az ebben a részben volt… :’D).

Bár egy kicsit több idő eltelt az olvasás és az értékelés óta, mint kellett volna, így nem tudok minden részletére és hibájára emlékezni és kitérni a könyvnek, de összességében ezek maradtak meg nekem belőle. Szerettem a lezárást, amit kaptunk. Bár már nem tudta azt a lelkesedést kiváltani belőlem, mint anno az első rész, így is elégedett vagyok, hiszen ez a kötet volt a második kedvencem, és mindig is kedves emlék marad számomra a Song család, Lara Jean és Peter édes története. Kíváncsian (és türelmetlenül) várom a filmet!

Értékelésem:

4/5

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük