Értékelések,  Könyvek

Helen Hoang: A szerelem egyenlete (A szerelem egyenlete 1.)

Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek.
Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.
Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig…
Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja, melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus…

Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet.

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Kiadás éve: 2018 (eredeti angol: 2018)

Fordította: Goitein Veronika

Oldalszám: 398

Kor: 18 éves kortól ajánlom

Moly százalék: 86% (416 értékelés alapján)

Sorozatrészek:

1. A szerelem egyenlete

2. Menyasszony rendelésre

További kötetei angol nyelven:

3. The Heart Principle (várható megjelenés: 2021. máj. 4.)

Értékelésem

Helen Hoang: A szerelem egyenlete c. regényének fülszövegét olvasva azonnal tudtam, hogy ezt a könyvet el kell olvasnom. Nekem – aki amúgyis a romantikus műfaj kedvelője vagyok – egyből felkeltette az érdeklődésemet ez a korántsem mindennapinak hangzó történet. Miután pedig az Álomgyár Kiadó 2018-ban az év könyvének titulálta, nem is maradt kétségem afelől, hogy belekezdjek.

A történet már az első oldalakon felkeltette az érdeklődésemet. Megismerhetjük az Asperger-szindrómával küzdő Stellát, akinek korántsem könnyíti meg a mindennapjait és a szociális életét ez a betegség. Ott van ráadásul az anyja, aki mindenáron azt várja a lánytól, hogy végre megtalálja azt a férfit, akitől majd végre unokákat szülhet neki. A lány görcsösen ragaszkodik a munkájához és a mindennapi rutinhoz, viszont amikor megunja tapasztalatlanságát, és felkeres egy eszkort fiút, hogy tanítsa őt, nem várt izgalmak kúsznak be életébe.

Michael és Stella kapcsolatát először eléggé hogy úgy mondjam, kiegyensúlyozatlannak éreztem. Stella ugyanis olyan szintű önbizalomhiánnyal küzdött tapasztalansága miatt, hogy a férfinak kellett kézben tartania az irányítást. Az azonban hamar kiderül, hogy a kémia közöttük tagadhatatlan. Bár tudom, hogy sokan szkeptikusak az erotikus könyvek minőségét és irodalmi értékét tekintően, és hogy őszinte legyek sokszor nekem is vannak kétségeim. Azonban ha úgy képes átadni egy író ezeknek a jeleneteknek a mélységét, ahogy ennél a történetnél sikerült, ott szerintem nem marad semmiféle kérdőjel.  Imádtam az először kicsit esetlen, de végül egyre jobban kiteljesedő erotikus jeleneteket. Nem csak Stella önbizalma nőtt az együttlétek során, de az egymásra hangolódás folyamatának is tanúi lehettünk.

A történet előrehaladtával persze sejthetjük, hogy egy idő után ez a fajta kapcsolat hosszú távon nem tartható fent olyan könnyen. Ahogy szép lassan kezdtek főhőseink érzelmeket táplálni a másik iránt, úgy jöttek a bonyodalmak is. Nem csak a nő, Michael élete sem volt mese habbal, bizony sok mindennel meg kellett neki is küzdenie.

A közös jeleneteken kívül még imádtam a férfi családjával közös jeleneteket is. Tetszett, hogy ennyire fontos szerepet kap a történetben a család, és hogy ennyi szeretetet jött át ezeken az oldalakon keresztül.

Az Arsperger-szindróma jelenléte is telitalálat volt nálam, ugyanis mindig is foglalkoztatott, hogy különböző mentális zavarokkal, betegségekkel miként lehetséges együtt élni, és szeretem, amikor ilyen történetek által jobban megérthetem, mi is zajlik az ilyen emberek fejében és hogyan élik meg a mindennapokat.

Bár a történet kiszámíthatóságát tekintve annyira nem volt túlbonyolítva, és nem volt tökéletes sem, mégis, én nagyon hamar a szívembe zártam.  Egy nagyon gyorsan olvasható könyvről van szó, könnyednek azonban nem igazán mondanám. Viszont aki szereti az erotikus tartalommal megfelelő mennyiségben fűszerezett romantikus, érzelmes történeteket, azoknak tökéletes választás lesz. Kíváncsian várom, hogy olvashassam az írónő következő könyvét!

Értékelésem:

4/5

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük