Egyéb kategória

12 kívánságlistás könyv, ami várhatóan idén megjelenik

Lassan elérkezünk a nyár végéhez, és ahhoz az időszakhoz, amikor igen szép számú könyvmegjelenéssel szoktak előrukkolni a kiadók . Bár a jelenlegi helyzet miatt most több könyv megjelenése is bizonytalanná vált, azért így is van jónéhány, amihez van dátumunk. Nekem ezek azok a könyvek, amik nagyon várósak az elkövetkezendő időszakban! 🙂

1. Kiera Cass: Eljegyezve (Eljegyezve 1.)

Várható megjelenés: 2020. augusztus 12.
Kiera Cass: Párválasztó sorozatának nagy rajongója vagyok, így nem meglepő, hogy mindig várom, akármit is ír az írónő. A szirénnel sajnos nem lopta be magát a szívembe, és ennek a könyvnek az angol adatlapján lévő vélemények is adnak némi okot az aggodalomra, azért reménykedem benne, hogy nekem tetszeni fog. A borító mindenesetre gyönyörű! 🙂

2. Julie Johnson: Like Gravity - A szerelem vonzásában

Várható megjelenés: 2020. augusztus 17.
Bár nem szabad a külső alapján ítélni, erre a könyvre csupán a borítója hívta fel a figyelmem. Viszont a tartalom, és az eredeti kiadás értékelései alapján is ígéretesnek tűnik.

3. Szurovecz Kitti: Lilla titka

Várható megjelenés: 2020. szeptember 1.
Ez a regény Kitti első könyve, a Smink nélkül átírt verziója lesz. Őszintén, nem tudom, hogyan is álljak az ilyen újraírásokhoz, még sose olvastam ilyet, és jobban is örültem volna, ha egy teljesen új történetet kapunk az írónőtől. Az eredeti könyvnek már sok évvel ezelőtt nekifutottam egyszer, azonban nem sokáig bírtam olvasni, egyszerűen irritált a könyv. Ennek ellenére mégis kíváncsi vagyok, hiszen az írónő utóbbi éves munkásságai mind azt mutatják, hogy rengeteget fejlődött. Éppen ezért bennem van a remény: lehet, hogy az utóbbi regényeihez hasonlóan erős könyvet kapunk. Talán nem a történettel volt a baj, csak azzal, ahogy tálalva volt. Meglátjuk... kíváncsi vagyok!

4. Abby Jimenez: A póráz két végén

Várható megjelenés: 2020. szeptember 7.
Mindig is szerettem egy kicsit viccesebb, könnyedebb romantikus könyvet a kezembe venni. A sok komoly téma után igazi felüdülés őket olvasni, amikor igazi kikapcsolódásra vágyunk. Ez a könyv is ilyennek tűnik, remélem hozza majd a várt hangulatot.

5. Kate Hewitt: Emlékedből élek

Várható megjelenés: 2020. szeptember 21.
Az Álomgyár Kiadótól még csak könnyedebb regényeket olvastam, és meglepett, hogy az ő gondozásukban jelenik meg egy ilyen komoly hangvételű könyv. A "Jodi Picoult rajongói imádni fogják" szöveggel pedig engem meg is vett magának a könyv első körben.

6. Vi Keeland: A viszony

Várható megjelenés: 2020. szeptember 30.
Vi Keeland az egyike azoknak az íróknak, akiktől még feltétlenül akarok olvasni, sőt, bár még csak a Csak szex c. könyvét olvastam, ha azt a hangulatot hozza a többiben is, szép sorjában el fogom olvasni mindet! A fülszöveg alapján ez is legalább annyira szórakoztatónak tűnik, mint az előző.

7. Leiner Laura: Bízz bennem (Iskolák versenye II./1.)

Várható megjelenés: 2020. október 8.
Meglepett, hogy lesz az Iskolák versenyéből egy második trilógia is. Bár még nem olvastam az elsőt se, így nem tudom, mennyit lehet még kihozni a témából. Mindenesetre ami Leiner Laura, az engem érdekel. Minél hamarabb sort szeretnék keríteni az első, és utána erre a trilógiára is.

8. Julia Whelan: Egy év veled

Várható megjelenés: 2020. október 31.
Be kell vallanom, ennél a könyvnél is a borító fogott meg elsőnek. Viszont az angliai helyszín és tartalom szintén kíváncsivá tett, valahogy kicsit olyan önmegvalósítós témájú történetnek tűnik, amiket én mostanában nagyon szeretek.

9. Tomi Adeyemi: Children of Virtue and Vengeance (Vér és Csont gyermekei 2.)

Várható megjelenés: 2020. ősz/később
A Vér és csont gyermekei a tavalyi év egyik nagy kedvence volt, így nem kérdés, mennyire várom a folytatást! Ez a történet hozta vissza a lelkesedésemet a fantasy műfaj iránt. Remélem, nem sokat fog csúszni a megjelenés!

10. Stephenie Meyer: Midnight Sun

Várható megjelenés: 2020 év vége/2021 első fele
Bár a tavaly megjelent Egy életem egy halálom Twilight könyvet is vártam valamennyire, tényleg egy kicsit már erőltetettnek, és hülyeségnek is tűnt, amit ott műveltek a történettel. A vélemények pedig pláne meggyőztek arról, hogy ne erőltessem a dolgot. A Midnight Sunnal viszont teljesen más a helyzet, már csak a létrejöttének a körülményei miatt is. Itt az első könyv eseményeit követhetjük végig Edward szemszögéből, persze ez plusz jeleneteket is jelent, aminek szerintem csak örülni lehet. Amekkora volt régen a Twilight iránti rajongásom, most az első néhány véleményt olvasva az angol könyvről ismét nagyon előjött az az érzés, miért is szerettem annyira az egészet. Ettől a résztől pedig nagyon várom, hogy elkapjon ugyanaz a hangulat, és egy kicsit nosztalgiázhassak!

11. J. K. Rowling: The Ickabog

Várható megjelenés: 2020/21 (?) tél
Még nem sokat tudunk J.K. Rowling új könyvéről, azonban már maga az író neve szerintem sokunknak elég, hogy kíváncsivá váljunk, miről is lesz szó pontosan! Mindenesetre a Kiadó korábbi posztja szerint hasonlóan varázslatos történetre számíthatunk, mint amilyen a Harry Potter volt.

12. Katie McGarry: Chasing Impossible - Vágyálmok (Feszülő húr 5.)

Várható megjelenés: ???
Talán ez a könyv lóg ki a kicsit legjobban a sorból, hiszen még megjelenési dátumról sincs infónk. Borítót viszont már kaptunk, így talán reménykedhetünk benne, hogy idén érkezik. A másik dolog, amiért furcsa lehet, hogy várom, az az, hogy még nem olvastam a korábbi részeket. Viszont nagyon régóta kívánságlistás nálam a Pushing the Limits. Egyszerűen annyira bizonytalan volt mindig a folytatás megjelenése, hogy nem mertem belekezdeni a sorozatba. Úgy tűnik, most már itt lesz az ideje. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük