Értékelések,  Könyvek

Cora Carmack: Szerepváltás (Szakítópróba 3.)

Néha ​teljesen el kell engedned magad, hogy megtudd ki is vagy igazán…

A legtöbb lány álma, hogy a főiskola befejezése után körbeutazhassa Európát. Gondtalanul, szülők nélkül és egy korlátlan hitelkártyával. Kelsey Summers sem kivétel ez alól. Ez lesz élete legnagyobb élménye… vagy legalábbis ezzel győzködi magát.

Nem csak hogy élvezheti az életet kötöttségek nélküli kapcsolatokban, de még az apját is idegesítheti azzal, hogy felelőtlenül szórhatja a pénzét. Eddig minden a tervek szerint haladt. Kelsey éppen táncolni készül két magyar sráccal egy belvárosi romkocsmában Budapesten, amikor István (vagy Tamás?) megpróbálja megcsókolni és ez meg is történt. István kínos nyálban úszó csókja után elment Kelsey kedve az egésztől, ami felkeltette egy első osztályú amerikai szépfiú, Jackson Hunt figyelmét a bárpultnál. Kelsey fel akarta kelteni a srác figyelmét, de nem pont így tervezte.*

Azonban a felszín alatt Kelsey magányát sem az alkohol, sem a bulizás nem képes elűzni, talán csak Hunt, aki néhány véletlen találkozás után rábeszéli a lányt, hogy utazzanak együtt, és meggyőzi, hogy az ivás helyett inkább a kalandot válassza. Kelsey minden új város és új élmény után egyre jobban magára talál, a szívét viszont lassan elveszíti. Jackson segítségével megtalálja az álmait és a vágyait, ám minél többet derít ki saját magáról, annál inkább rájön, milyen keveset tud a férfiról.

* John Charles, Booklist kritikája alapján

Kiadó: Content 2 Connect Kiadó

Kiadás éve: 2014 (eredeti angol: 2013)

Fordította: Lukács Andrea

Oldalszám: 320

Kor: 18 éves kortól ajánlom

Moly százalék: 80% (242 értékelés alapján)

Sorozatrészek: 

1. Szakítópróba

1,5. Összpróba

2. Színjáték

3. Szerepváltás

További kötetei angol nyelven:

3,5. Seeking Her

Értékelésem

Cora Carmack könyveit először több, mint 3 évvel ezelőtt vettem a kezembe. Akkor csak a Szakítópróbát, és a második részét, a Színjátékot olvastam el. Utána valamiért nem folytattam, de egy akció keretében nemrégiben igen olcsón sikerült beszereznem a folytatásokat, és most végre el is jutottam az olvasásig. Őszintén szólva a molyos értékeléseket olvasva volt némi kétségem afelől, hogy vajon tetszeni fog-e a befejező kötet, mert a többség azon a véleményen volt, hogy az utolsó rész bizony jóval gyengébbre sikeredett az előzőeknél. Sajnos kicsit sikerült ezzel elvenni a kedvemet, de aztán vágytam valami könnyedebb romantikusra, és mivel az írónő stílusára emlékeztem, és eléggé pozitív nyomot hagyott bennem, úgy éreztem, nekem most erre van szükségem. Nem is bántam meg!

A sorozatról tudni kell, hogy nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz a kötetek, nyugodtan olvashatóak egyedülálló történetként is. Mindegyik rész más szereplőket helyez előtérbe, azonban aki az egyik kötetben főszereplő, az a másikban szintén feltűnik mellékszereplőként, tehát a „világ”, amiben játszódik, az ugyanaz. A harmadik részben Kelsey Summers kerül előtérbe, aki a főiskola befejezése után európai körútra indul, hogy élete legnagyobb kalandját élhesse át, ezt pedig úgy próbálja kivitelezni, hogy felelőtlen életet él, folyamatosan bulizik és egyéjszakás kalandokban vesz részt. Azt hiszi, hogy így el tudja felejteni a múltját, és ha úgy tesz, mintha nem érdekelné semmi, és mindig minden rendben lenne, akkor az úgy is lesz. Próbál nem közel kerülni senkihez, ám ekkor feltűnik a színen Hunt, akinek elég nehéz ellenállni… Ekkor kezdődnek a bonyodalmak.

Ami a szereplőket illeti, úgy hallottam, Kelsey elég sokak számára ellenszenves volt, főleg az elején. Nem tudom miért, de én ezt egy pillanatig sem éreztem. Inkább szórakoztattak a kalandjai, és bár néha én is fogtam a fejemet a viselkedése miatt, tudtam, hogy ennek bizony oka van, és teljesen meg tudtam érteni, hogy miért csinálja, amit csinál. Számomra teljesen hiteles volt, sokszor sajnáltam is szegényt.

Huntot pedig szerintem lehetetlen volt nem szeretni. Talán egy kicsit korainak tartottam azt, hogy mennyire törődött már az elejétől is fogva Kelsey-vel, ami számomra nem feltétlen hihető, de egyébként pedig utána már semmi bajom nem volt vele.

A cselekménytől egy kicsit féltem az elején, hogy esetleg unalmas lesz. Valamiért azt hittem, hogy a hosszú utazás együtt jár majd az eseménytelenséggel, de végül kellemesen csalódtam, volt ott izgalom bőven… Kelsey és Hunt kapcsolata számomra teljesen átérezhető volt, tetszett, hogy milyen lassan haladnak, és ahogy fokozatosan kialakultak az érzések egymás iránt az együtt töltött idő alatt. Tényleg csak talán az elejébe tudok belekötni. Ott kicsit furcsa volt számomra a hirtelen törődés. A vonzalom részét elhittem, de a többi azon a ponton nem annyira jött át. Összességében viszont ez tényleg csak egy apróság, és nagyon élvezhető volt a könyv, gyorsan haladtam vele, jó kis kikapcsolódás volt. És bár azt hittem, nem tud majd meglepni az írónő, a végén elég szép kis csavart vitt bele, legalábbis én erre egyáltalán nem számítottam.

Örömmel jelenthetem, ki hogy kellemeset csalódtam. Az igaz, hogy az előző részek már elég halványan élnek bennem, így összehasonlítani nagyon nem tudom, de az biztos, hogy független könyvként értékelve én teljesen meg voltam elégedve vele, remek kikapcsolódást nyújtott. Ajánlom a romantikus műfaj kedvelőinek, azoknak, akik az erotikával túlfűtött oldalakat sem vetik meg.

Értékelésem:

4/5

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük