Értékelések,  Könyvek

Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek (A fiúknak, akiket valaha szerettem 2.)

Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A New York Times bestseller, A fiúknak, akiket valaha szerettem elbűvölő és őszinte folytatásában a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2017 (eredeti angol: 2015)

Fordította: Benedek Dorottya

Oldalszám: 332

Korosztály: 14 éves kortól ajánlom

Kiadói sorozatnév: Vörös pöttyös

Moly százalék: 89% (468 értékelés alapján)

Sorozatrészek: 

  • 1. A fiúknak, akiket valaha szerettem
  • 2. Utóirat: Még mindig szeretlek
  • 3. Örökkön örökké: Lara Jean
Értékelésem

A fiúknak, akiket valaha szerettem után kíváncsian kezdtem bele a második részbe, ugyanis nem sok ötletem volt, hogy milyen folyatást kap Lara Jean története.

A történet ott folytatódik, ahol abbahagytuk: Lara Jean levelével Peter-höz, és ezek után megtudhatjuk azt is, milyen irányt vesz a kapcsolatuk. Ezek a részek teljesen rendben voltak, azonban egy idő után, amikor visszatértünk oda, hogy a jakuzzis jeleneten lovagoljuk folyamatosan, kicsit megijedtem. Úgy tűnt, soha nem akarja lezárni az írónő a témát, és féltem, hogy az egész könyv erről fog szólni, ami lássuk be, elég idegesítő és fölösleges lett volna. Nekem azért ez is sok volt, sokat elvett számomra a könyv élvezhetőségéből. Szerencsére ezek után más vizekre eveztünk, így megújult érdeklődéssel olvashattam tovább a könyvet.

Mint ahogy az várható egy folytatástól és egy kapcsolat alakulásától is, újabb problémák merültek fel, amikkel Lara Jean-nek és Peter-nek meg kell birkózniuk.

Vigyázat, spoiler!
Az első, hogy új fiú jelenik meg a színen. Őszintén szólva, én ennek annyira nem örültem. Tényleg nagyon cuki volt John, de azért mégis csak Peter volt az első, akit megszerettünk. És bár nem gondoltam, hogy nagy meglepetés lesz, kit választ végül Lara Jean, azért volt egy pont, ahol elbizonytalanodtam, mi lesz ebből. Peter is kis híján elszúrta az egészet, de végül nem tette, és Lara Jean is helyesen döntött (legalábbis úgy, ahogy én szerettem volna).

Újabb megpróbáltatás volt az is, hogy megjelent a féltékenység a kapcsolatukban. Ez szerintem minden párnál elkerülhetetlen, és van egy bizonyos szint, amíg egészséges is, egy pici kell. Kérdéses, hogy itt ez átlépte-e a határt: az biztos, hogy súrolta, hiszen komoly veszélybe sodorta a kapcsolatukat. Meg kell hagyni, ez nem csak Lara Jean hibája, hiszen valamilyen szinten Peter is adott rá okot. Az exekhez való hozzáállás mindig kényes téma, és nehéz is megtalálni a megfelelő hozzáállást, az egyensúlyt, ez ebben az esetben se ment könnyen.

Újdonságként jelent meg a könyvben az idősek otthona is, és a hozzá kapcsolódó jelenetek. Eleinte ezek a részek engem eléggé untattak, de a végére egészen megszerettem az ott élőket is, élükön Stormy-val. Beleillett a történet hangulatába, és Lara Jeantől is aranyos volt, ahogy igyekezett segíteni az ott élőknek.

Mindent egybevetve nem csalódtam a folytatásban. Bár az eleje nekem kicsit rossz irányt vett, végül sikerült szerintem relevánsabb problémákkal foglalkoznia az írónőnek, így  megtaláltuk a megfelelő irányt. A könyv nem nyűgözött le annyira, mint az első rész, ennek ellenére nem bántam meg, hogy folytattam a történetet, és mások se féljenek kezükbe venni a folytatást. Kíváncsian várom, mit hoz a 3. befejező kötet!

Értékelésem:

3.5/5

Utóirat: Ja igen, és hamarosan filmben is láthatjuk a 2. részt, ugyanis a Netflix elhozza nekünk Valentin napra! Már február 12-én megtekinthető lesz. Itt a magyar feliratos előzetes! Ti is nagyon várjátok? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük