Minden más

7+1 idén megjelenő könyv, amit el szeretnék olvasni

A Karácsony előtti hónapokban új megjelenésekben sosincs hiány, most is rengeteg új könyvet hoztak el nekünk a kiadók. Íme néhány, amik engem nagyon érdekelnek, és bár most egy ideig nem tervezek könyvet venni, a karácsonyi kívánságlistámra mindenképpen felkerülnek majd!

Colleen Hoover: November 9.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Elit start: 2019. november 7.

Várható megjelenés: 2019. november 15.

Az írónőtől még csak egyetlen könyvet olvastam, az Egy nap talánt, ami bár nem lett kedvenc, volt benne valami különleges. Mind a hangulata, a zene jelenléte a történetben és az egyedi téma amit érintett (spoileres lenne nevén neveznem a dolgot), megfogott. A fülszöveget elolvasva ez a történet se lesz mindennapi, úgyhogy szívesen látnám a polcomon.

Jess Rothenberg: The Kingdom – Boldogan, amíg meg nem…

Kiadó: Maxim Kiadó

Várható megjelenés: 2019. november 15.

A Maxim Nyári Olvasótábor pozitív élményei óta egyre több maximos könyvvel szemezgetek. A “robotos, de mégis lesznek emberi érzéseim” történetek pedig mindig is érdekeltek, így a fülszöveg alapján elég izgalmasnak ígérkezik a könyv, és a borító is gyönyörű!

Edith Sheffer: Asperger gyermekei

Kiadó: Európa Kiadó

Várható megjelenés: 2019. november 15.

Korábban egyetlen könyvet olvastam, aminek főszereplője Asperger-szindrómában szenvedett, de ott azért jóval könnyedebb köntösben kaptuk a témát. Ez esetben a betegség összekapcsolódik a nácizmus fogalmával, ráadásul igaz történetről van szó, amik mostanában egyre inkább érdekelnek. Valószínűleg ez a legnehezebb olvasmány, ami a listámon szerepel, így nem lesz egyszerű “megfelelő” hangulatba kerülni hozzá, de van egy olyan érzésem, hogy mindenképpen megéri majd.

Szaszkó Gabriella: Kora február

Kiadó: Maxim Kiadó

Várható megjelenés: 2019. november 21.

Szaszkó Gabriella könyveit már régóta nézegettem, azonban még egyik könyve se jutott el hozzám idáig. Most viszont nagyon megfogott új könyvének a borítója, így kicsit jobban utánanéztem miről is szól. plusz az se volt hátrány, hogy egyrészes könyvről van szó. Nagyon kíváncsivá tett a fülszöveg, hogy hogyan eshetett ki 5 év a szereplők életéből, mi fog történni velük. Úgy érzem, tökéletes könyv lesz egy téli napra, amikor betakarózva egy bögre teával a kezében egy kis romantikára vágyik az ember.

Leylah Attar: A Serengeti köde

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Elit start: 2019. november 5.

Várható megjelenés: 2019. november 29.

Az utóbbi időben egyre több arany pöttyös könyvvel találom szembe magam, és úgy érzem, egyre nyitottabbá válok a kicsit felnőttesebb, nehezebb témák felé. Ez a történet is egy tragédia köré épül, méghozzá egy bevásárló központban robbanó bomba köré. A terrorizmus nehéz téma, ahogyan a szeretteink elvesztése is. Még nem olvastam hasonlót, de kíváncsian várom, mi fog kisülni belőle.

Karen M. McManus: Ha a titok kiderül

Kiadó: Maxim Kiadó

Várható megjelenés: 2019. november 30.

A Lehull a lepel után egyértelmű, hogy szinte bármit elolvasnék az írónőtől, annyira sikerült megvennie magának előző könyvével. Ez a történet se tűnik kevésbé izgalmasnak mint az előző, szintén gyilkosság a téma gimis helyszínnel, így kíváncsi vagyok, sikerül-e ugyanazt a hangulatot és színvonalat elérnie.

Leiner Laura: Mindig karácsony

Kiadó: L&L Kiadó

Várható megjelenés: 2019. december 6.

Bár a fülszöveg nem sokat árul el a történetről, Leiner Laura könyveihez mindig szívesen visszatérek. Imádom a humorát, a hangulatot, amit a legtöbb könyve olvasása közben érzek, ráadásul most a Karácsony is fő téma a könyvben, így az ünnepekre remek kikapcsolódást nyújthat.

Szurovecz Kitti: Az egyetlen ismerős arc

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Várható megjelenés: 2019. november 11.

Bár már megjelent, plusz egyként ezt se hagyhattam ki, főleg, hogy holnap dedikál az írónő!

Amióta Szurovecz Kitti regényei az Athenaeum Kiadó gondozásában jelennek meg, többnyire lélektani könyveket olvashatunk tőle. Elég nehéz, de nagyon érdekes témákat boncolgató történetekről van szó. Ezek közül én még csak a Kisemmizett angyalt olvastam de az nagyon nagy hatással volt rám, így nem kérdés, hogy ezt a könyvét is minél hamarabb el szeretném majd olvasni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük